Голям удар на митничарите от наш известен гранично-пропусквателен пункт.Окръжна прокуратура-Хасково привлече

...
Голям удар на митничарите от наш известен гранично-пропусквателен пункт.Окръжна прокуратура-Хасково привлече
Коментари Харесай

Откриха марихуана за 26 000 лева в газовата бутилка на Порше

Голям удар на митничарите от наш прочут гранично-пропусквателен пункт.

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинени Т.Т., на 20 година, Д.Х., на 25 година, и Б.Т.,на 24 година, за това, че на 29.01.2022 година на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, в съучастничество по сред си, с лек автомобил, марка „ Porshe “ модел „ Cayenne “, без съответно позволение, създали опит да пренесат през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо бруто тегло 6,650 кг и на обща стойност 26 600 лв..

Деянието е останало незавършено по независещи от тях аргументи. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1, вр. член 20 от Наказателния кодекс, написа Novini.bg.

На 29.01.2022 година на ГКПП-Капитан Андреево, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки коли и рейсове, се открил лек автомобил, марка „ PORSHE ", с български регистрационен номер, ръководен от българския жител Т.Т. Водачът бил самичък в автомобила. Превозното средство било отклонено за щателна митническа инспекция. При осъществяването й в газовата бутилка на лекия автомобил митническите органи разкрили 1 брой полиетиленов чувал, в който имало суха зелена листна маса. При изработен полеви тест сухата маса позитивирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 6,650 кг. В хода на следствието се открило, че съпричастни към осъществяване на закононарушението били още Б.Т., който подбудил и подкрепил Т.Т, както и Д.Х, който също го подкрепил, оповестяват от Агенция " Митници ".

По делото се правят дейности по следствието. Водачът на автомобила и съучастниците му са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата обвинени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР